Vanliga misstag vid badrumsrenovering

Att vilja renovera badrummet är i sig ingenting konstigt. Sanningen är att den svenska befolkningen mer än gärna startar igång renoveringsprojekt på en återkommande basis och då är det främst badrummet som ska förändras och få sig en uppfräschning. Under många år har badrummet fått stå i skymundan. Vardagsrum inreddes stiligt och köken likaså. Dock var det få som fokuserade på badrum, här spenderade man ju ändå ingen tid, eller?

Jo, sanningen är att du spenderar mer tid i badrummet än du tror och därför är det viktigt att du trivs även här. Att renovera är då ett utmärkt sätt att fräscha upp och skapa ett utrymme som du verkligen trivs med. Inför en renovering är det dock mycket som ska klaffa och många planeringslistor som ska skrivas. Om du inte är säker på vad du gör, kanske genom att ha kunskap från tidigare badrumsrenoveringar, så är det lätt att göra fel. Många väljer då att ta in en hantverkare för arbetet, men även här måste man vara försiktig. Här nedan listar vi de vanligaste misstagen som kan ske när du ska anlita en hantverkare för badrumsrenovering.

Vanligaste renoveringsmisstagen

Du tar in offerter över nätet – I vissa fall kan du absolut använda dig av offerter från nätet för att få en bra prisuppskattning på ett arbete, men när det kommer till badrumsrenoveringar bör du vara försiktig. Det är nästan omöjligt för en hantverkare att kunna sätta ett korrekt pris för badrumsrenovering utan att först vara på plats. Risken är därför stor att du får ett pris som känns lockande, men som sedan kommer att höjas.

Du väljer det billigaste företaget – Ja, vi vet att du verkligen vill spara in så mycket pengar som möjligt på din badrumsrenovering göteborg, men precis som med allt annat så får du vad du betalar för. Om du har fått ett pris som låter för bra för att vara sant så är risken stor att du kommer bli överraskad av extra avgifter och extra kostnader under renoveringens gång. Låt inte priset vara den styrande faktorn utan gör en helhetsbedömning av hantverkaren innan du väljer.

Du kontrollerar inte referenser – Att sätta upp en hemsida som ser snygg och professionell ut är väldigt enkelt. När du ska anlita en hantverkare bör du därför inte låta dig luras av hemsidans design. Se till att du kollar upp referenser från tidigare kunder och sök också efter omdömen på nätet. Det går vanligtvis väldigt fort och kan vara avgörande för om din badrumsrenovering blir lyckad eller inte. Gå inte enbart efter de eventuella referenser som kunden själv har valt att ha på sin hemsida. Alla vill såklart skylta med de mest positiva omdömena, men utelämnar gärna de negativa.

Kontrollera företagets ekonomiska status – Det här är ett mycket vanligt misstag och något som är väldigt lätt att glömma bort. Dock är det mycket viktigt att du ser till att kontrollera företaget eller hantverkarens ekonomiska status innan du väljer att anlita. Om det skulle vara så att företaget går i konkurs mitt under renoveringen är risken stor att du inte får någon hjälp och att du heller inte får någon kompensation för besväret.