Säkra bostaden med en elektriker

Anlita en elektriker för att säkra bostaden och minska risken för bränder och olyckshändelser relaterade till elfel. Gör ditt hem säkert för dig och din familj genom att bli mer medveten om farorna och riskerna som finns när det kommer till elektriciteten i hemmet.

Feldragen el – en vanlig dödsorsak

Elektricitet är osynligt och märks inte förrän det kan vara för sent. Tyvärr är det många dödsfall som hade kunnat förebyggas med hjälp av ett korrekt utfört arbete eller moment kopplat till el. Att vara medveten om farorna som finns med att inte respektera elektriciteten kan få katastrofala konsekvenser och därför är det viktigt att alltid ta det säkra före det osäkra. Som privatperson kan man tänka på att:

 

  • aldrig leka med skarvsladdar och eluttag som inte är jordade
  • aldrig dra el själv
  • informera sina barn om farorna med el i vardagliga situationer, som exempelvis att inte ha elektriska prylar nära vatten eller stoppa strömförande föremål i eluttagen

Utöver ovanstående punkter kan man även barnsäkra sina eluttag, vilket kan vara extra viktigt om man har småbarn som inte förstår farorna med el.

Anlita en elektriker innan det är för sent

En elektriker kan komma väl till pass för de flesta byggprojekt och en elektriker ska alltid anlitas så fort det ska handskas med el både för små och stora projekt. Men en elektriker kan även komma till användning vid andra situationer, exempel på det kan vara för att se över elförbrukningen. Det kan nämligen vara bra att ta hem en elektriker som kan avgöra hur mycket el man gör av med för att kunna få rätt elavtal. Det kan spara många välbehövliga tusenlappar per år på en mer prisvärd elektriker för dig. Ett annat exempel kan vara att säkra hemmet så att man inte råkar ha feldragen el hemma. Om det skulle uppstå en brand finns det risk att inte din hemförsäkring täcker om det visar sig att brandorsaken var feldragen el. Om du bor i en bostad där du är osäker på om elen har hanterats korrekt kan det vara hög tid att anlita en elektriker som kan se över din el innan det är för sent.

Anlita rätt elektriker

När man ska anlita hantverkare är det viktigt att man anlitar en hantverkare som har rätt kvalifikationer för att utföra sitt arbete. Det finns tyvärr många fuskbyggare där ute som inte alls har rätt behörigheter, vilket sätter större krav på dig som kund att kolla upp hantverkarna i förtid innan du anlitar dem. En elektriker är inget undantag, så försäkra dig alltid om att den elektrikern du planerar att anlita har rätt kompetens.