Tips inför en badrumsrenovering

De flesta av oss drömmer om ett rent, fint och lyxigt hem. Man vill att allt i hemmet ska vara så perfekt som möjligt och man vill även att hemmet ger en fridfull känsla.

Just en del av rummet som kan behöva harmoni, är badrummet. För att kunna njuta av sin härliga dusch eller egentid i badet behöver badrummet vara fridfullt, fräscht och harmoniskt. Och när badrummet inte längre ger den känslan är det dags för en badrumsrenovering.

Inför renoveringen

Inför en badrumsrenovering kan det finnas många saker man bör tänka på. Ibland kan det vara kämpigt att fundera på hur man ska börja och vem man ska vända sig till.

Det bästa är att alltid låta proffsen ta över och göra allt jobb, på detta sätt blir jobbet gjort säkert och felfritt.

Även fast man vänder sig till experterna och låter de sköta jobbet finns det en del att fundera över vid en renovering. Man kan bli förvirrad och frustrerad, därför är det bra att börja fundera och planera i god tid innan man sätter igång med själva renoveringen. Något annat man bör ha i åtanke är att man i vissa fall behöver vända sig till både en VVS-montör och en kakelläggare. Många företag kan erbjuda hela färdiga paket men i vissa fall får man ta det separat.

5 saker att tänka på inför badrumsrenoveringen

  1. Ha en bestämd budget, det gäller att bestämma hur mycket man är villig att spendera på sin renovering innan man sätter igång.
  2. Mät badrummet och gör en ungefärlig skiss över hur man önskar att det ska se ut för att sedan kunna be om offerter från olika företag. På detta sätt kan man snabbare och enklare hitta ett passande företag att anlita för jobbet.
  3. Fundera på vilka behov som finns av badrummet och bestäm vilken stil badrummet ska ha för att lättare kunna hitta rätt inredning. Fundera även över vilken sorts kakel badrummet ska ha, om det ska vara stora eller mindre plattor. Och bestäm vilka färger badrummet ska ha.
  4. Bestäm vilken sorts belysning badrummet ska ha. Fundera om det endast ska vara takbelysning eller om det bör vara belysning vid spegel eller andra ställen av badrummet.
  5. Välj ut om det endast ska finnas en dusch eller ett badkar. Man kan även ha båda om badrummet är stort nog. Sedan bör man också fundera över vilken typ av dusch eller badkar det ska vara i badrummet.