Ta vara på golvet på rätt sätt

Golvslipning är en vanlig metod för att rusta upp ett golv. Det behöver inte bara handla om trägolv utan även stengolv av olika slag. Med rätt slipning kan man få ett gammalt och slitet golv att bli som nytt igen. Är man osäker på om golvet kan rustas upp eller om det bör bytas ut kan man rådfråga en professionell golvläggare.

Har du precis köpt ett gammalt hus eller behöver stengolvet på arbetsplatsen putsas upp? Att välja att renovera ett befintligt golv kan visa sig vara mer priseffektivt än att riva och lägga nytt. Fundera på vilket alternativ som passar bäst för dig.

Ta professionell hjälp

Att slipa upp ett trägolv är inte så svårt. Har man rätt verktyg går det att fixa själv. Ett stengolv kräver däremot lite mer avancerad utrustning och en speciell teknik, därför kan det vara bäst att anlita professionell golvslipning om det är ett stengolv som ska göras i ordning. Är du en privatperson som behöver hjälp kan du troligtvis reducera priset för golvslipning stockholm med hjälp av ROT-avdraget, så tveka inte att anlita kunniga och erfarna golvslipare om du är osäker på hur golvslipningen ska gå till. Detsamma gäller om du är osäker på om golvet behöver bytas ut eller om det är i tillräckligt gott skick för att rustas upp.

Föredrar du trots allt att slipa trägolvet själv men saknar rätt verktyg? I så fall går det bra att hyra professionella golvslipningsmaskiner och utrustning. Du kan hyra det hos exempelvis byggvaruhus. Då slipper du köpa dyra maskiner som kanske inte kommer användas så ofta, men du får ändå tillgång till förstklassiga redskap.

Eftervård

Ett golv som har slipats upp kan vara i behov av efterbehandling. Ett trägolv kan behöva regelbunden olja för att hålla bättre och det finns olika typer av olja att välja mellan beroende på vad du föredrar. Även stengolv kan behöva vårdas med hjälp av ett vax som är specialtillverkat för just stengolv. Det gör att golvet inte repas lika lätt och håller sig blankt längre. Det gäller även om du lagt klinkergolv. Vaxet ser även till att golvet blir smutsavvisande och lättstädat.

Att få en professionell golvslipning är inte billigt, men med hjälp av regelbunden och noggrann eftervård kan man förlänga tiden emellan slipningarna och på så vis få mer valuta för pengarna.