Tandblekningspenna som hjälper dina tänder

Starka, friska och skinande tänder är något som de flesta av oss vill ha. Istället för att betala stora summor för tandblekningar och produkter som påstår sig förändra ditt leende för gott, så finns det naturliga livsmedel som hjälper dina tänder att håla sig vita och friska.

Blomkål

Grönsaker som blomkål och broccoli har blekningsfördelar när de konsumeras råa. I och med deras hårda konsistens så får tänderna jobba extra hårt att tugga ner dem, vilket innebär att det produceras mer saliv i munnen. Denna process bryter ner de bakterier som sitter på tänderna, det som vi upplever vara fläckar, och därmed ger tänderna en vitare och finare yta genom att använda en tandblekningspenna.

Jordgubbar

Jordgubbar innehåller äpplesyror som hjälper vår kropp att bryta ner kolhydrater och förvandla det till energi för våra muskler. Dessa syror är också väldigt viktiga när det kommer till att hålla tänderna rena och friska. Syran löser upp bakterier och fläckar på tänderna utan att skada tandemaljen. Vissa tandläkare rekommenderar att krossa jordgubbar och blanda dem med bakpulver för att sedan borsta tänderna med denna blandning. Det har visat sig ha en bra effekt på tändernas hygien och dessutom dess färg. Dock så är det viktigt att använda munskölj efter denna procedur då det inte är hälsosamt att ha äpplesyror liggandes på tänderna allt för länge. Andra frukter som också innehåller denna syra är äpplen, nektariner, bananer och persikor.

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter utan tillsatser som yoghurt, ost och mjölk bidrar alla till ett vitare och friskare leende. Liksom med blomkål så produceras det extra saliv när dessa livsmedel konsumeras vilket bidrar till ett nedbrytande av bakterier och plack. Detta är väldigt bra för dina tänder då endast tandborstning inte är tillräckligt i många fall. Mejeriprodukter hjälper ytterligare med denna process tack vare dess stora mängd av mjölksyror. Liksom äpplesyror så löser mjölksyror också upp de fläckar som finns på tänderna.

Nötter

Tuggandet av frön och nötter hjälper till att slipa din emalj och bli av med de bakterier som inte hör hemma på tänderna. Mandlar och cashewnötter är framförallt bra då de kräver en hel del tuggning vilket är väldigt hälsosamt för dina gaddar.

Ananas

Ananas innehåller ett enzym som heter bromelin. Detta enzym används i många fall för att minska inflammation. Bromelin bryter upp proteiner på emaljens yta vilket i sin tur hjälper mot fläckar och missfärgningar på tänderna. Därefter sköljer saliven bort både enzymet och resterna från emaljen vilket ger en skinande och vitare utsida.

Lök

Även om din andedräkt inte är den bästa efter att du ätit lök så innehåller de faktiskt svavelföreningar som förhindrar plack att bildas på och mellan dina gaddar. Tyvärr så måste man äta löken rå för att kunna dra nytta av dess fördelar.