Fixa detaljerna i köket

Att renovera köket handlar inte enbart om att slipa golv, byta ut stommar och att installera nya skåp utan också om att ge rummet en ny, fräsch och personlig ton. Det är just de små detaljerna som gör den stora skillnaden, och du kan variera och experimentera så mycket du vill.

När allt det stora är avklarat börjar det riktigt roliga: dekorationen. Det är nu som köket får sin verkliga karaktär, och du har massor av snygga och kul alternativ. Förutom tillfredsställelsen i att få vara kreativ så är det inredningen som du kan leka mest med och slipper därmed den beslutsångest som de stora sakerna ofta innebär.

Välj knoppar och handtag vid köksrenovering

Genom att sätta olika handtag på skåp och dörrar får du en annorlunda prägel på annars neutrala möbler. Du kan välja mellan olika material inför köksrenovering göteborg som metall, plast, porslin, läder och rep, använda färger som antingen matchar eller bryter helt och till och med hitta varianter som ser ut som blommor eller djur. Ett helt vitt kök med färggranna knoppar på skåpen kan bli både elegant och mysigt.

Mönstra själv

Kan du inte bestämma vilket kakel du vill ha i köket? Ska det vara blått eller vitt, mönstrat eller enfärgat? Oroa dig inte – du kan fixa det efteråt! Genom att skaffa specialgjorda stickers med allehanda motiv kan du göra kökskaklet omväxlande medeltida, marockanskt eller schackrutigt. De är ofta tillverkade av vinyl och kan både tvättas och avlägsnas när du vill göra nya förändringar.

Ett annat, lite mer krävande alternativ till köksrenovering göteborg är att skaffa schabloner eller måla egna mönster på kakel, skåp och väggar. För det behövs en hel del tålamod och noggrannhet, men resultaten kan bli enastående. Se till att du skaffar rätt typ av färger, penslar och rengöringsvätska och låt kreativiteten flöda fritt.

Skaffa kul tillbehör

Du kan också skaffa gardiner, mattor, servetter och wettex-dukar som ger köket en unik stil. Idag kan du hitta innovativa designer för hemmets alla praktiska föremål som gör stor skillnad, t.ex. sophinkar som ser ut som gapande monster, färggranna bestick och durkslag i olika mönster. Häng upp alla dina stekpannor och kastruller på väggen i traditionell lantstil för köksrenovering göteborg eller sätt upp dem i en spännande formation. Med hjälp av några ställningar eller hyllor kan du också göra dina glas och tallrikar till en del av inredningen, och effekten blir både personlig och smakfull.