Så fixar du din köksrenovering

Köket är enligt många husets hjärta och det är här vi samlar familj och bekanta över goda middagar eller börjar dagen med en härlig frukost. Genom att renovera köket kan du skapa ditt drömkök och få det precis så som du har tänkt dig. Ett kök ska vara den perfekta kombinationen av funktionalitet och stil. Du kan välja att renovera ditt kök på egen hand eller ta hjälp av hantverkare. Oavsett vilket finns det vissa tips att ta med sig.

Tänk på elkontakterna

I ett kök använder vi ett flertal maskiner och verktyg som kräver ett eluttag. Du behöver oftast fler uttag än vad du har räknat på från början. Ha i åtanke redan från början var kontakterna kan sitta någonstans. Tänk ut var du ska ha belysning för att renovera kök stockholm och var du vill att dina hushållsapparater ska stå. Elkontakter är ett måste men det är inte en så vidare snygg detalj. Tänk också på hur du kan dölja dem för att de ska synas så lite som möjligt.

Det är detaljerna som gör det

Små detaljer kan göra väldigt mycket när det kommer till ett kök. Det kan vara en så liten sak som handtagen på köksluckorna. Försök att blanda funktionalitet med snygga detaljer. Ett exempel är att ha ett inbyggt sopnedkast där du har din arbetsyta. Det underlättar väldigt mycket vid matlagningen. Fundera över vad du tycker är viktigt när du arbetar i ett kök. När du kommit underfund med detta kan du börja skissa på lösningar som tar ditt kök till en högre nivå.

Förvaring och arbetsytor

Många av oss har väldigt mycket bestick, tallrikar, hushållsapparater och annat. Underskatta inte hur mycket förvaring du kommer behöva i ett kök. Försök också att utnyttja ytan till max. Om du har ett lite mindre kök kan du istället bygga förvaring på höjden i form av hyllor eller liknande. Tänk också på om du vill ha öppen eller dold förvaring. Öppen förvaring passar till sådant du gärna vill visa upp, kanske något fint porslin eller liknande. Dold förvaring är reserverad till annat.

Arbetsytor är en annan sak som är väldigt viktig. Det kan nästan alltid kännas som att det finns för lite arbetsytor i ett kök. Fundera över hur du kan utnyttja ditt utrymme och skapa arbetsytor, kanske genom en köksö eller något liknande.