Takmålning och färgval

När man ska utföra en takmålning så kanske det inte alltid är helt självklart vilken kulör och färg man ska välja. Vad du ska ha för färg på taket kommer att påverka hela ytans uttryck och hur du kommer att känna dig inne i rummet. Här ska vi gå igenom lite att tänka på i dessa val då du ska utföra din takmålning.

Stort eller litet intryck
Om det är så att man är sugen på att välja en mörk färg i sin takmålning vilket absolut kan bli snyggt så ska man bara tänka på vad man vill ha för känsla i rummet. En väldigt mörk färg kommer att äta upp allt ljus och göra rummet väldigt murrigt och det kommer att upplevas mycket mindre. Om du har ett rum som är väldigt stort, högt i tak och kallt så kan du med fördel utföra en takmålning med en mörk färg då det kommer att ge intycket av att taket är lägre än vad det är. Det blir också en personligare stämning och det kommer att upplevas som mycket varmare i just det rummet.

Ommålning eller nybyggnation
När du ska utföra en takmålning inomhus så har du samma krav som om du skulle utföra en nymålning fast då utan spacklingsarbetet. Vid en takmålning som bara ska göras om så kanske det ändå behövs spacklingsarbete då man kanske haft uppe lampor som ska flyttas, taket kanske har fått en skada eller annat som gör att du behöver spackla. Däremot så tar det inte lika lång tid som vid en takmålning då man utfört en nybyggnation som behöver takvätt göteborg då spacklingsarbetet är ganska så omfattande.

Om det är är en nybyggnation du ska utföra din takmålning på så är det viktigt att du utfört ditt spackelarbete rätt. Se till så att alla dina spikar och skruvar inte sticker ut ur väggen och spackla igenom dom rejält så inga lufthål finns mellan spikhuvud och vägg då det inte blir lika hållbart just där.

Innan du utför din takmålning så ser du till att du spacklat glasfiberremsor över alla ställen där det finns skarvar. Din takmålning kommer inte bli bra om man ser att det buktar in i skarvarna. Efter det så bredspacklar du och slipar alla ytor ordentligt så inget spackel står ut någonstans. Drar du med handen över ytorna då spacklet har torkat och du har slipat så ska du inte kunna känna en skarv eller kant någon stans.

Efter att du har spacklat och slipat alla dina ytor överallt flera gånger så kan du nu köra i gång med din takmålning och få ett riktigt snyggt resultat på grund av förarbetet med spacklingen.