Sju vägar till digital marknadsföring

I stort sett alla människor använder någon form av digital kanal eller socialt medium idag. Som företag har du chansen att finnas där och göra affärer och bygga relationer med dina kunder. Har du en riktigt bra webbyrå kan de ofta hjälpa dig hitta rätt kanaler och nå ut på rätt sätt.

Många val

Det finns enorma mängder kanaler att synas på, några av kanalerna du kan använda för marknadsföring är:

  • Linkedin
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google ads
  • Twitter
  • Plattformar som Amazon och CDON

 

Linkedin

En klassisk webbyrå arbetar ofta med försäljning mot konsumenter för sina kunder och då är Linkedin oftast inte rätt kanal att vara i. Här möts miljontals människor varje dag utifrån sin roll inom B2B, affärer mellan företag. För den som däremot säljer till företag sin badrumsrenovering och marknadsföring är det verkligen en kanal att titta närmare på.

 

Instagram

Bara i Sverige har miljontals människor Instagram idag och det finns influencers med minst lika många följare på sina sidor. Din webbyrå kommer med största sannolikhet rekommendera dig att vara på Instagram. En trend är att använda sig av stories, små klipp och filmer som bara syns under ett dygn.

 

Pinterest

Redan nu har 2 miljoner svenskar Pinterest vilket gör det till en kanal att titta närmare på. En slipad webbyrå vet att det som läggs ut på Pinterest syns också på Google men till mycket lägre kostnader för annonserna. I vissa fall kan man alltså ta bakvägen till kunderna med den här kanalen.

 

Facebook

Giganten som alla använder och alla företag borde finnas på. Om du inte finns här kommer dina konkurrenter att ta din plats. Numera är även B2B-företag ofta aktiva i den här kanalen. En webbyrå som inte har erfarenhet av Facebook är inte en webbyrå som verkligen kan digital annonsering.

 

Google ads

Det som tidigare hette Adwords heter numera Google Ads. Du kan betala för att synas högst upp på Google i annonsdelen genom det som kallas för Google Ads. Din webbyrå har garanterat många kunder som syns här ock det är ett måste för alla som säljer på nätet. Har du produkter som man ofta söker på med ord istället för bilder är det extra bra att satsa på den här kanalen.

 

Twitter

En kanal som är riktigt stor i USA men som har börjat få fäste inom vissa nischer i Sverige. För den som exempelvis säljer inom finans eller tech är Twitter en bra kanal att synas på. Det är inte säkert att din webbyrå arbetat med Twitter så fråga gärna om deras erfarenheter innan ni kör igång ett projekt.

 

Amazon, CDON och andra plattformar

Den som har e-butik kan välja att lägga ut sina produkter på handelsplatser på nätet som Amazon och CDON. Det är som egna stora sökmotorer där du kan sälja dina produkter. Här finns möjligheten att nå stora kundgrupper på kort tid men utmaningen å andra sidan är förstås lönsamheten. Räkna först på om ni kommer tjäna pengar på att sälja i de här kanalerna och agera därefter.